Ursul de Geer

Ursul is presentator en toneelregisseur. Met zijn jarenlange ervaring als televisiepresentator en interviewer, treedt Ursul regelmatig op als dagvoorzitter op congressen en symposia. Hij is een uitstekende discussieleider en kan daarnaast een talkshow op maat maken voor verschillende bijeenkomsten en evenementen.

Na jaren als acteur en regisseur in het theater gewerkt te hebben, begon Ursul zijn televisiecarrière met de talkshow Ursul de Geer. Daarna maakte hij het beroemd en berucht geworden 't Is hier fantásties en het programma Voor niets gaat de zon op. 

 

In 2001 keerde hij terug naar zijn oude vak; toneelregisseur. Hij bewerkte en regisseerde verschillende boeken van de door hem zo geliefde schrijver Sándor Márai, maar ook de toneelbewerkingen van  o.a. De Aanslag, Advocaat van de duivel en Vele hemels onder de zevende. 

Ursul speelt zelf ook: zijn literaire toneelsolo’s Bekentenissen en Nachttrein naar Lissabon krijgen een vervolg met Liever ongelukkig met parels dan zonder, waarin heer Geer zijn familiegeschiedenis analyseert.

inzetbaarheid

dagvoorzitter

regisseur

interviewer

thema's

kunst & cultuur

literatuur