Jerry Afriyie

Jerry is dichter en mensenrechtenactivist. Hij geeft lezingen, workshops, gastlessen en is beschikbaar als discussieleider.

Hij schrijft opiniestukken over maatschappelijke onderwerpen die hem raken. Zijn opiniestukken verschijnen regelmatig onder andere in NRC Handelsblad, Het Parool, Trouw, de Volkskrant en op Joop.nl.

 

Jerry is mede-oprichter van de stichtingen Nederland Wordt Beter en Soul Rebel Movement. In 2011 startte hij samen met andere kunstenaars de bewustwordingscampagne Zwarte Piet is Racisme.

Vanuit zijn stichtingen geeft Jerry gastlessen op scholen over diversiteit en inclusiviteit. Verschillende organisaties, scholen en gemeenten in Nederland doen een beroep op Jerry bij het bestrijden van alledaags racisme, sociale uitsluiting en kansenongelijkheid.

 

Begin 2018 ontving Jerry van Pakhuis de Zwijger de 'Nieuw Amsterdam Prijs' vanwege zijn inzet voor een inclusief Sinterklaasfeest. Directeur Egbert Fransen: "Jerry Afriyie is een constructieve idealist, dromer en doener tegelijkertijd. Onvermoeibaar heeft hij gestreden voor een betere stad. Bovendien heeft zijn inspanningen geleid tot tastbaar resultaat."

inzetbaarheid

dichter

workshop

lezingen

moderator

thema's

racisme

diversiteit

poëzie

inclusiviteit

 
logo pechakucha.gif
logo university of washington.jpg
logo ITA.jpg
logo artez.jpg

Opdrachtgevers