hasna el maroudi

Hasna is co-founder van het feministische platform Magazine Lilith. Ze is journalist, columnist, programmamaker en presentator. Hasna werkt o.m. voor De Volkskrant, De Correspondent en NPO Radio 1. Ook is ze het presentatiegezicht van de Vers Beton Live show. Haar werk is o.m. gepubliceerd in NRC Handelsblad, Trouw, The Huffington Post en Der Spiegel. 

Daarnaast geeft Hasna workshops intersectioneel schrijven. Lees hier meer over deze workshops.

Hasna is benoemd tot commissielid in de commissie Debat& Reflectie in de Raad voor Cultuur ten behoeve van de BiS 2021-2024.

 

inzetbaarheid

dagvoorzitter

moderator

workshop

interviewer

lezingen

thema's

feminisme

diversiteit

politiek

 

workshop

intersectioneel schrijven

We leven in een wereld vol verschillende mensen die allemaal weer verschillende dromen, verlangens, angsten, worstelingen en geluksmomenten kennen. De werelden waarover we lezen zijn minder divers. De meeste (Nederlandse) boeken gaan ofwel over opgroeien in de polder of over witte mannen met een midlife-crisis. Als er al een ander perspectief is, dan is dat vaak een stereotype: de Migrant, de Moslim, de Vrouw.

Nu zijn stereotyperingen handig in gebruik, omdat iedereen ze herkent. Tegelijkertijd zijn ze ook weinig creatief. Door gebruik te maken van stereotyperingen ontkennen schrijvers bovendien dat ieder wezen multidimensionaal is. Dat ieder mens een individu is, inclusief eigen ervaringen. Wanneer je wordt gereduceerd tot je geslacht, je kleur, je religie of je seksuele voorkeur, dan worden al die andere onderdelen die jou maken tot wie je bent, ontkent.

Onder begeleiding van Hasna El Maroudi probeer je antwoord te krijgen op de volgende vragen: hoe creëer je een personage dat een andere belevingswereld heeft dan jij? Hoe herken je stereotypen en hoe voorkom je het gebruik daarvan?