Hanneke Groenteman

Hanneke is journalist, presentator en vlogger. Met bijna veertig jaar ervaring behoort ze absoluut tot de top van de Nederlandse presentatoren. Overzichtelijk, prikkelend en zo nodig kritisch, zorgt Hanneke voor een gestructureerd verloop van iedere gelegenheid.

Ze begon haar journalistieke carrière bij Het Parool, later maakte ze radioprogramma’s voor de VARA en presenteer-de ze zeven jaar voor de VPRO het kunst-programma De Plantage. Ook was ze een van de vaste presentatoren van het programma B&W en presenteerde ze in 1998 Zomer-gasten. In 2015 stopte na tien seizoenen het succes-volle Sterren op het Doek, dat ze presenteerde voor omroep Max. In 2016 maakte ze in samenwerking met de EO de serie De Kanarie in de Kolenmijn, over antisemitisme in onze samenleving.  

Regelmatig schuift ze aan bij De Wereld Draait Door als tafeldame.

 

Tevens geeft Hanneke interviewtrainingen. Interviewen is voor haar meer dan alleen vragen stellen. Het is vooral luisteren. In haar trainingen richt ze zich op de basistechnieken van het interviewen: leren luisteren en doorvragen.

 

Hanneke blijft altijd nieuwsgierig en probeert graag nieuwe dingen uit. Zo richtte ze onlangs nog haar eigen YouTube kanaal op. Via haar 'Granny' Groenteman-vlogs laat ze zien wat haar is opgevallen, deelt ze haar favoriete boeken, voorstellingen etcetera. En, hoe kan het ook anders, interviewt ze tout bekend Nederland. 

inzetbaarheid

dagvoorzitter

moderator

interviewer

thema's

cultuur