Dorine Wiersma

Dorine Wiersma is cabaretier en singer/songwriter. Ze is beschikbaar voor een liedjesprogramma op maat of met de cabaretvoorstelling WAAGSTUKKEN die ze  samen met Mylou Frencken speelt.

 

Dorine is 'een van de beste cabaretliedjesschrijvers', volgens de cabaretrecensent van de Volkskrant. Cabaret.nl voegt daaraan toe: 'Dorine is een kwaliteitstekstschrijver. Alle liedjes die ze maakt getuigen van vakwerk, fijnzinnig taalgevoel en een heerlijk gevoel voor humor.'

In 2009 won Dorine de Annie MG Schmidtprijs voor het beste theaterlied. Haar inzending? Een anti-ode aan schrijfster Heleen van Royen. Dit lied, waarin zij haar frustratie over de hype rond Van Royen uit, illustreert het werk van Dorine perfect: vilein, taalrijk, maar vooral ontzettend grappig. 

inzetbaarheid

cabaretier

liedjes op maat

thema's

cabaret

muziek

 
 

Video

logo bvs schooladvies.png
logo amc.jpg

Opdrachtgevers

 

cabaret

waagstukken

Een bliksemcursus levensmoed

Weggelopen mannen, aangebakken eieren, verloren kapitalen, lekke waterbedden: Geluk is Mylou en Dorine niet aan komen waaien. Maar de twee cabaretières hebben de schouders eronder gezet. Ze zijn gepokt, gemazeld en door de wol geverfd. Frencken en Wiersma krijg je niet meer klein. In deze muzikale cabaretvoorstelling bundelen zij hun krachten.  

 

Iedereen krijgt het van jongs af aan te horen: om iets te bereiken in het leven moet je durven. Maar wat is moed? Wanneer moet een mens (M/V) de spierballen laten rollen, en wanneer die grote bek houden? Getuigt het van lef om je kwetsbaar te tonen? Zijn de losers misschien wel de nieuwe winnaars? 

 

Gewapend met piano en gitaar laten de veelgeprezen liedschrijfsters zich van hun moedigste kant zien. Want je hebt moed nodig. Om door te gaan – of om er voor eens en voor altijd mee op te houden.