Clarice Gargard

Clarice is journalist, columnist, programmamaker, schrijver, social advocate en graag geziene gast in talkshows als DWDD en Dit is M.

Momenteel werkt ze als Correspondent Verzet en NRC-columnist. Haar werk is gecentreerd rond het bekritiseren van machtsstructuren, intersectioneel feminisme (of emancipatie op maat, zoals Clarice het ook wel noemt binnen de context van emaniciperen), mensenrechten en sociale rechtvaardigheid. Ze ziet het als haar taak om andere perspectieven te geven en belichten, ook met betrekking tot haar Afro-Europese achtergrond.

 

Clarice is samen met Hasna El Maroudi oprichter van het feministische multimediaplatform en zine Lilith.

 

In 2019 was Clarice de Nederlandse vrouwenvertegenwoordiger en gaf zij een toespraak over de rechten van vrouwen en het belang van systeemverandering tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

De documentaire Daddy and the Warlord, over haar vader en de Liberiaanse burgeroorlogen, die ze in samenwerking met Shamira Raphaëla maakte, won in 2019 een Gouden Kalf voor Beste Korte Documentaire. Ook won ze een Black Achievement Award in de categorie Mens en Maatschappij en is ze in 2018 en 2019 genomineerd voor de Joke Smit aanmoedigingsprijs voor haar werk en uitgesprokenheid. Haar boek Drakendochter (Arbeiderspers) over haar familiegeschiedenis, migratie, politiek en samenleving is nu in de boekhandels te koop.

inzetbaarheid

moderator

presentator

lezingen

interviewer

thema's

feminisme

emancipatie

gender

inclusiviteit

 
 

Video

 

Opdrachtgevers

logo RUG.png
logo NWO.png
logo de zwijger.png
logo unesco.png